Toon thuis

Toon thuis

Toon Hermans komt thuis in Sittard, de plek die hij zijn hele leven liefhad. In het voormalige V&D pand aan de historische Markt wandel je een bont paradijs binnen, vol theater, muziek en kolder, waar je lekker kunt dazen en lachen (“Want als je lachen kan, moet je het doen”).

Je bewandelt Toons levensweg van zijn high-society kindertijd tot en met zijn arme en droevige jeugd, waarin Toon het lachen als heelmiddel ontdekte. Je wordt omarmd door alle Sittardse feesten en tradities die Toon beïnvloedden: de St.Rosa kermis, de processie, de zomeravondconcerten van harmonieën en fanfares, de clowns in het circus en de doldwaze carnavalsdagen.

Je komt dichterbij Toon dan ooit. Zag je hem al eens schilderen in zijn badjas? Of ‘trainen’ op zijn hometrainer? Breng een backstage bezoek aan zijn kleedkamer of klauter bij hem op de ‘kolderzolder’, de plek van al zijn gekke dingen. Misschien kom je de stoel van Toons zuster wel tegen of Johnny’s tennisracket. Je mag ook met Toon mee op reis naar München, Toronto, try-outs en Sonaansee.

En naar Theater Carré in Amsterdam. Daar aangekomen droom je weg bij de hoogtepunten uit zijn carrière. Je waant je aan de Méditerranée, lekker zonnebaden op de promenade, heerlijk zwijmelen (en misschien een traantje wegpinken) bij de mooiste en gevoeligste liefdesliedjes. Maar wat is dat? Wat ruist daar door het struikgewas? Is het de roepie-roepie of toch de poelifinario?

Toon Thuis, Markt Sittard, dinsdag tot zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Informatie en tickets www.toonthuis.nl