Limburgs Kerstcircus eert Toon Hermans met unieke show

Als ‘klein menneke’ was Toon Hermans niet weg te houden bij het circus. Hij sliep in het stro bij de olifanten, sloop rond de circustent en rustte niet voordat hij had uitgevonden in welke wagen de clowns woonden.

Toon voelde zich diep van binnen een ware circusartiest, een clown en haalde voor zijn onemanshows veel inspiratie uit het tijdloze en klassieke amusement van het circus. Cirque du Toon is een magisch eerbetoon aan die wereld, doorspekt met de humor, de liedjes en de poëzie van Toon. Soms hebben de artiesten, zoals Toon, genoeg aan een stoel, een gordijn of een hoepel om hun ding te doen. Andere acts zitten vol passie en spektakel. Na een lach volgt af en toe een traan.

De bekende circus- en theaterregisseur Marc Boon heeft voor Cirque du Toon een keur aan internationaal gereputeerde circussterren geëngageerd: clowns Johnny Filion, Jan van Dycke & Franky Boy, hoelahoeper Anton Monastyrsky, het acrobatische duo Deltai, hondenkomieken Mike & Pascal Freeman,  'upside down man' Kai Le Clerc, zandtekenkunstenares Rosa van der Vijver, de illusionisten Justin Ronday, Armando & August Marqui Pauwels, en het Antwerpse Theater Tol. Gastheer en spreekstalmeester van de unieke voorstelling is de nummer 1 circusstem Robert Ronday.

Ook al is het buiten koud (wat tegenwoordig niet eens zo zeker meer is), in de grote speeltent zullen de artiesten met hun kunsten uw hart verwarmen. Ook al is de wereld op drift, Cirque du Toon maakt de verwondering weer wakker. En natuurlijk ook de herinnering aan de positieve levensenergie van Toon Hermans.

Cirque du Toon, van 22 december 2016 tot en met 7 januari 2017 in de circuskathedraaltent op de Schootsvelden in Sittard. Kaarten: www.toonthuis.nl of www.limburgskerstcircus.nl.